*Kennismaken

Wie zijn wij?

Wij zijn de scoutsgroep Gudrun-Elckerlyc, kortweg ‘de gulyckers’, uit Diependaal.
We vormen één van de ca. 600 groepen die aangesloten zijn bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.
Deze jeugdbeweging die in heel Vlaanderen meer dan 75.000 leden telt is jong en vernieuwend.
Ze legt in de eerste plaats het accent op spel, buitenleven en creativiteit.

 Jong engagement

Verkenners sjorden een boot

Ook bij ons zijn het jonge mensen die zich bezighouden met de wekelijkse werking van de groep. Deze leidingsploeg staat week na week paraat met knotsgekke, speelse, groepsvormende en leerrijke activiteiten. Ze worden hierin gesteund door de groepsploeg, enkele oud-leiding en enkele ouders van leden. Samen vormen zij de vzw. De vzw zorgt voor de materiële en financiële ondersteuning van de groep.

 Plaats om te spelen

Foto van de Lokalen in Diependaal

Onze scoutslokalen liggen in de wijk Diependaal in Winksele (een deelgemeente van Herent), vlakbij veld en bos waarin we ons kunnen uitleven. Ook een wijkspel behoort tot de mogelijkheden. Soms trekken we er zelfs op uit: dan gaan we bijvoorbeeld op dagtocht of we nemen een frisse duik in het zwembad.


Akabe

» meisjes en jongens met een beperking

Akabe staat voor de werking met kinderen en jongeren met een handicap binnen scouting. Elke persoon, ongeacht zijn beperkingen, moet de kansen en mogelijkheden krijgen om deel uit te maken van de samenleving.

Kapoenen

» meisjes en jongens tussen 6 en 8 jaar

Hier ontdekken we spelenderwijs en ongedwongen de wereld. Verkleedpartijen, bosspelen, schilderen, een eerste keer op kamp… zijn slechts een greep uit het kapoenenlevel vol pret, fantasie, expressie en creativiteit. Samen beleven we dolle avonturen.

Kabouters & Welpen

» meisjes en jongens tussen 8 en 11 jaar

Samen met je vriendjes kan je hier zelf dingen doen en proberen; zoals knutselen, toneel spelen, muziek maken, op tocht gaan... En iedereen krijgt een kans. Hier liggen de accenten op spel, avontuur, actie, afwisseling, fantasie en nog zoveel meer.

Jonggidsen & Jongverkenners

» meisjes en jongens tussen 11 en 14 jaar

Samen in groep doen we ervaring op: we trekken erop uit in de natuur, we zitten ‘s avonds rond een kampvuur, we koken ons eigen potje, we spelen een partijtje baseball, we gaan op tweedaagse...

Gidsen & Verkenners

» meisjes en jongens tussen 14 en 17 jaar

Bij de Gidsen en Verkenners ligt het accent op zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerking. Hier maken we plaats voor avontuurlijkere dingen e grotere projecten. Op vlottentocht gaan, een videoclip maken, gedropt worden… Maar we vergeten natuurlijk ook nooit het speelse element.

Jin

» meisjes en jongens tussen 17 en 18 jaar

JIN staat voor "Jij en Ik, een Noodzaak". Je kritische zin en inzet in groep zijn de bouwstenen voor een jaar jin, een jaar waarin meer dingen mogelijk worden: een jinfuif, een jinkamp met een meerdaagse trektocht in de Pyreneeën… We vormen een hechte groep, waarin we rekening houden met elkaar en samen initiatief nemen. Al doende leren we ook zelf activiteiten te organiseren.

Leiding

» meisjes en jongens vanaf 18 jaar

Op 18 jaar kan je in de leidingsploeg stappen. In leiding staan, houdt een waardevol engagement in: we zijn verantwoordelijk voor het regelmatig organiseren van activiteiten voor de kinderen of jongeren die we begeleiden. Ook leren omgaan en samenleven en -werken met andere leiders en leidsters hoort hierbij.


 Kampen

Kampen

Een scoutsjaar wordt traditioneel afgesloten met een kamp in de zomer. De jongere leden gaan gewoonlijk op kamp in een Hopper jeugdverblijf, terwijl de ouderen op tentenkamp gaan in de Ardennen of de Hoge Venen. De alleroudsten gaan gewoonlijk op buitenlands kamp.

 Interesse?

Leden spelen buiten

Fijn dat u geinteresseerd bent in onze scoutsgroep. Om onze leden de beste omkadering te kunnen geven en onze faciliteiten niet uit hun voegen te laten barsten werken we met een numerus clausus. Vanaf 15 september zullen we zicht hebben op het aantal beschikbare plaatsen. U kan een aanvraag tot inschrijving doen via onze inschrijvingspagina en komt dan op een wachtlijst terecht. Vanaf 15 september laten we u weten of uw kind kan starten in onze groep. De vergaderingen worden meestal op zaterdag (14u) georganiseerd, bekijk zeker eens ons programma.


  Alle informatie over scouting vind je op www.scoutsengidsenvlaanderen.be